Κυριακή, 5 Αυγούστου 2012

Σου έγραψα μια κασέτα...

κλικ για να την ακούσεις

(λίγα λόγια για το περιοδικό::
Το Straw Dogs Magazine αποτελεί την πολύμηνη προσπάθεια δύο νέων ανθρώπων να φτιάξουν ένα αξιοπρεπές και αξιόλογο περιοδικό, το οποίο εξ ορισμού του θα καταπιάνεται με τις απανταχού τέχνες. Έδρα του είναι η Κύπρος και σκοπός του πρωτίστως είναι η ανάδειξη νέων καλλιτεχνών και όχι μόνο.

Δίνουμε περισσότερη έμφαση και βαρύτητα στους Κύπριους καλλιτέχνες, τους οποίους πέραν από την ευκαιρία που τους δίνουμε για προβολή της δουλειάς τους, έχουν παράλληλα τον λόγο να μιλήσουν για αυτά που τους απασχολούν καλλιτεχνικά. Παράλληλα παρουσιάζουμε δουλειές και ξένων καλλιτεχνών ή ανθρώπων που έχουν ήδη καθιερωθεί μες στα χρόνια. Κύριο μέλημά μας είναι το πνευματικό «πάντρεμα» της παλαιότερης γενιάς με την νεότερη και αυτές που έρχονται.

Η δομή του περιοδικού, θα είναι χωρισμένη σε θεματικές ενότητες και ανάμεσα τους ο αναγνώστης θα μπορεί να βρει υλικό, άρθρα και δουλειές που αφορούν την ποίηση, την πεζογραφία, τη ζωγραφική, τη φωτογραφία, τη γλυπτική, τη μουσική, το θέατρο, τον κινηματογράφο και άλλα. Στις σελίδες του θα υπάρχουν επίσης άρθρα και αφιερώματα σε πάσης φύσεως θέματα τέχνης καθώς και σπάνιο αρχειακό υλικό από τον Κυπριακό τύπο και όχι μόνο. Όσο για το τελευταίο, σας ενημερώνουμε πως μία απ’ τις αρχικές και βασικές μας επιδιώξεις ήταν, είναι και θα παραμείνει η ανάδειξη του Αρχειακού Υλικού της Κύπρου. Για τον σκοπό αυτό έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με τον ερευνητή, συγγραφέα και ποιητή της Λεμεσού κύριο Τίτο Κολώτα, με τον οποίο πέραν της όμορφης φιλίας που αναπτύξαμε, συμφωνήσαμε όπως φιλοξενούμε σε κάθε τεύχος του περιοδικού άρθρο του. Το πρώτο τεύχος θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2012 και η περιοδική έκδοση του Straw Dogs θα είναι τριμηνιαία.
Τέλος, να αναφέρουμε πως το περιοδικό θα κυκλοφορήσει κάτω απ’ τον εκδοτικό οίκο Αρμίδα ενώ όσοι επιθυμούν να επικοινωνήσουν μαζί μας για παρουσίαση του έργου τους στα κατοπινά τεύχη, μπορούν να το κάνουν στο mail μας:

strawdogsmagazine@yahoo.com

Παράλληλα μπορεί κανείς να μας βρει στην σελίδα μας στο facebook

http://www.facebook.com/Straw.Dogs.Magazine

καθώς και στο ιστολόγιο

http://strawdogsmagazine.blogspot.com/

… που εδώ και μήνες διαχειριζόμαστε και ανανεώνουμε με συχνές αναρτήσεις. Σημειώνουμε βέβαια, πως ο,τιδήποτε αναρτάται στο ιστολόγιο, εξυπακούεται πως δεν θα εμπεριέχεται στην έντυπη μορφή του Straw Dogs magazine.

Θα σας ενημερώνουμε συχνά για τις διαδικτιακές αλλά και έντυπες δραστηριότητές μας.Φιλικά

Γιώτα Παναγιώτου
Γιάννης Ζελιαναίος


http://strawdogsmagazine.blogspot.com/
http://www.facebook.com/Straw.Dogs.Magazine)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου